35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Technieken

VOORSPRONG OP TECHNIEK

Gebruikte technieken

Hier laten wij onze gebruikte technieken zien om zo een beeld te schetsen wat Nijdeken Graveer- en Freestechniek B.V. voor u kan betekenen. Ons machinepark is in staat om vrijwel elke mogelijke metaalbewerking op verschillende materialen toe te passen.

VRAAG OFFERTE AAN

Graveren

Onze machines hebben de mogelijkheid tot verschillende manieren en technieken van graveren, hierdoor is bijna alles mogelijk op het gebied van graveren.
Lees hier meer over onze technieken of bekijk onze beschikbare producten op het gebied van graveren.

INWAARTS GRAVEREN

Bij deze techniek wordt een gravure aangebracht in het materiaal, alleen de gravure wordt uit het materiaal gehaald, de rest blijft intact.

LEES MEER

OPWAARTS GRAVEREN

Hierbij wordt alles rondom de tekst of het beeldmerk weggehaald. De uiteindelijke gravure staat dan als het ware op het materiaal.

LEES MEER

RONDGRAVEREN

Voor een tekst of beeldmerk op of in een ronde vorm maken wij gebruik van deze techniek. Enkele voorbeelden hiervan zijn te zien bij rondgraveren

LEES MEER

LASERGRAVEREN

Sinds kort zijn wij ook bekend met deze techniek. Lasergraveren maakt het mogelijk om zeer nauwkeurige gravures aan te brengen.

LEES MEER

Bekijk hier een video over lasergraveren

VOORLOPER IN FREESTECHNIEK

De techniek van het Frezen

Wij hebben door ons moderne machinepark de mogelijkheden om freesopdrachten met uiteenlopende doeleinden te kunnen realiseren. Geen enkel vraagstuk is ons daarom te gek. Frezen is ook wel het verspanen of afslijpen van metalen.

Wij zijn gespecialiseerd in het frezen van grote aluminium platen tot het frezen van kleine zelf ontworpen modellen. Bij Nijdeken Graveer- en Freestechniek B.V. bent u hiervoor aan het juiste adres.

LEES MEER OVER FREZEN

Voor ieder vraagstuk een oplossing

We zijn in staat om graveer- en freeswerk voor verschillende branches toe te passen. Daarbij snappen we dat sommige vraagstukken een groot aantal gefreesde producten eist. Bij Nijdeken Graveer- en Freestechniek B.V. is dit geen enkel probleem. We gravern en frezen in zowel kleine als grote aantallen.

GROTE SERIES

Onze machines hebben een groot bereik. Dat maakt het mogelijk om ook grote aantallen te graveren.

KLEINE AANTALLEN

Ook kleine aantallen kunnen we voor u graveren. Als het om 1 product gaat, hebben we eventueel ook de mogelijkheid om handmatig te graveren.

Persbouten

Persbouten kunnen in elk gewenst materiaal worden aangebracht. Wij hebben verschillende maten op voorraad, natuurlijk is het ook mogelijk om moeren of bussen aan te brengen.
Voorbeelden hiervan kunt zien bij draagplaten en frontpanelen.
Wij maken gebruik van Pemserter machines van de firma Onkenhout.
Zie hier een demonstratievideo waarbij persbouten worden aangebracht op geanodiseerde draagplaten.

Afwerkingstechnieken

Nadat het product is gegraveerd of gefreesd, kan het nog voorzien worden van een bepaalde afwerking. Dit kan ervoor zorgen dat het eindproduct wordt beschermd en dat het een verzorgde uitstraling krijgt. Lees hier welke verschillende mogelijkheden tot afwerkingen wij gebruiken.

ANODISEREN

Alumium kan als nabewerking geanodiseerd worden. Hierbij wordt een chemische bewerking uitgevoerd, waardoor het materiaal een beschermlaag krijgt. Dit kan in verschillende kleuren, de meest voorkomende zijn
de blanke en de zwarte variant. Voorbeelden hiervan vindt u bij de produkten draagplaten en frontpanelen.

CHROMATEREN

Deze bewerking brengt een chroomlaag op het materiaal aan.

STRALEN

Deze bewerking is met name op messing en roestvrij staal een mooie manier om tekst en beeld extra te accentueren. Bij gedenkplaten staan hiervan een aantal mooie voorbeelden.

POLIJSTEN

Deze bewerkingen geven meer glans aan het oppervlak. Oneffenheden worden hiermee verwijderd.  Voorbeelden hiervan vindt u bij de produkten draagplaten en frontpanelen.

SCHUREN

Ruwer dan polijsten, maar voor sommige toepassingen uitermate geschikt. Bijvoorbeeld als u folie op het oppervlak wilt plakken.

LAKKEN

Het is ook mogelijk om een heel oppervlak te lakken, dit gebeurt met natlak of met poedercoat.

Graveren en inlakken

Bij Nijdeken heeft u ook de mogelijkheid om gefreesde producten te graveren en te laten inlakken. In de onderstaande video laten wij het proces zien van het graveren en inlakken van kabel binders. Deze kabel binders zijn van tevoren op maat gefreesd en worden nu voorzien van een kenmerk d.m.v. een gravure en gekleurde lak.

NEEM CONTACT OP

Geinteresserd in onze technieken? Wij lichten deze nog graag aan u toe of stellen een offerte op voor uw vraagstuk!

Click or drag a file to this area to upload.
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen