Granaatstraat 54 - 7554 TR - Hengelo
074 - 2420445
info@nijdeken.nl

Projecten

Piet Mondriaan in Hengelo

Bij de Buurman food & drinks aan de Beursstraat 2 is op dinsdag 30 januari 2018 om 16.00 uur de onthulling en opening van de tentoonstelling Pro Memorie Piet Mondriaan. 

De tentoonstelling is een initiatief van beeldend kunstenaar Pier van Dijk en ook door hem vormgegeven.

Begin twintigste eeuw verbleef en werkte Piet Mondriaan meerdere keren in Hengelo. Hij logeerde dan voornamelijk in de toenmalige villa van de familie Hulshoff Pol aan de Beursstraat, wat middels twee plaquettes aan de gevel en een tentoonstelling in het voorportaal blijvend zichtbaar wordt gemaakt.

Het geheim van de meester

Dit boek is voorzien van 23 karaats bladgoud.
Voor dit boek is kilo blad goud gebruikt.

Hierop is een gouden plaat bevestigd van 18 karaats goud voorzien van parels die het Meisje met de parel symboliseert.

Het Meisje met de parel is een schilderij uit circa 1665-1667 van de Hollandse meester Johannes Vermeer.

Het is uitgegroeid tot diens meest geliefde schilderij. Meisje met de parel kwam in 1902 in het bezit van het Mauritshuis in Den Haag.  Het frezen van de goudenplaat en de gravures zijn door ons vervaardigd.

The Gold Edition liggend 2

DAF in de prijzen

Jos Habets, directeur operations, heeft de prijs voor de beste visualisatie toegekend aan het E-line team op het Continuous Improvement Event in Westerlo.

Het team heeft een visuele methode geïntroduceerd voor het pakken van de juiste onderdelen die nodig zijn om diverse dashboard componeneten te monteren.

Hierdoor kan men met de hoogst haalbare efficiency gewerkt worden.
Wij zijn trots dat wij deel mogen uitmaken  van deze voortreffelijke werkwijze.

daf-prijzen

Montagemallen Daf

Voor de DAF fabriek maken wij montagemallen. Deze montagemallen worden gebruikt door het personeel van DAF om het instrumentarium in dashboards in de juiste volgorde te monteren.
Wij leveren deze mallen kant en klaar aan zodat met de hoogste efficiency het werk geleverd kan worden.

Olympisch Graveren

Graveertechniek Nijdeken was met de Olympische winterspelen in het Holland Heineken House in Sochi en tijdens de zomerspelen in Rio aanwezig om bij de Olympische spelen de plaquettes te graveren voor de Nederlandse medaillewinnaars.

Lees meer...

Las Vegas IHC

The Park in Las Vegas is dit jaar geopend. Onderdeel van dit park zijn zogenaamde ‘shade structures’ die zijn gemaakt door IHC Studio Metalix uit Kinderdijk: een onderdeel van Royal IHC. 
Alle uitgesneden perforaties zijn door ons gegraveerd het het IHC logo en werden aan bezoekers uitgereikt.

Wilt u meer informatie over onze producten of wilt u een offerte? Klik hier!

Gemeente Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal beschikt over een herinneringstuin. Hier stond vroeger, toen Oldenzaal nog een bloeiende Joodse gemeenschap kende, een Synagoge. Ook een gedeelte van de Oldenzaalse gracht lag op deze plek.  Een belangrijk onderdeel van de tuin vormt  het oorlogsmonument dat zich eerst bevond aan de Spoorstraat.

Turks Museum

In Turkije is een museum geopend welke vernoemd is naar de 11de president van Turkije, Abdullah Gül.
Wij hebben door de 400 jarige betrekkingen met Turkije de opdracht gekregen op alle gravures voor onze rekening te nemen.

Bekijk hier de beeldreportage.

Kunst

Nijdeken kan u ook assisteren bij het ontwikkelen van een kunstwerk. Voor diverse toepassingen en gemeentes hebben wij al werken ontworpen en uitgevoerd. Uw wensen staan hierin vanzelfsprekend centraal. In overleg met u bekijken wij of uw project technisch haalbaar is en wij maken uw kunstwerk conform u eisen.