35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Projecten

Projecten

Onderstaand vindt u een aantal succesvolle projecten door Nijdeken Graveer- en Freestechniek afgerond.

Piet Mondriaan in Hengelo

Bij de Buurman food & drinks aan de Beursstraat 2 is op dinsdag 30 januari 2018 om 16.00 uur de onthulling en opening van de tentoonstelling Pro Memorie Piet Mondriaan.

De tentoonstelling is een initiatief van beeldend kunstenaar Pier van Dijk en ook door hem vormgegeven.

Begin twintigste eeuw verbleef en werkte Piet Mondriaan meerdere keren in Hengelo. Hij logeerde dan voornamelijk in de toenmalige villa van de familie Hulshoff Pol aan de Beursstraat, wat middels twee plaquettes aan de gevel en een tentoonstelling in het voorportaal blijvend zichtbaar wordt gemaakt.

Het geheim van de meester

Dit boek is voorzien van 23 karaats bladgoud.
Voor dit boek is 1kilo bladgoud gebruikt.

Hierop is een gouden plaat bevestigd van 18 karaats goud voorzien van parels die het Meisje met de parel symboliseren.

Het Meisje met de parel is een schilderij uit circa 1665-1667 van de Hollandse meester Johannes Vermeer.

Het is uitgegroeid tot diens meest geliefde schilderij. Meisje met de parel kwam in 1902 in het bezit van het Mauritshuis in Den Haag. Zowel het frezen van de gouden plaat als de gravures zijn door Nijdeken verwezenlijkt.

DAF in de prijzen

Jos Habets, directeur operations, heeft de prijs voor de beste visualisatie toegekend aan het E-line team op het Continuous Improvement Event in Westerlo.

Het team heeft een visuele methode geïntroduceerd voor het pakken van de juiste onderdelen die nodig zijn om diverse dashboard componenten te monteren.

Hierdoor kan het werk met de hoogste efficiency geleverd worden.
We zijn trots dat wij deel mogen uitmaken van deze voortreffelijke werkwijze.

Montagemallen Daf

Voor de DAF fabriek maken wij montagemallen. Deze montagemallen worden gebruikt door het personeel van DAF om het instrumentarium in dashboards in de juiste volgorde te monteren.
We leveren deze mallen kant en klaar aan zodat het werk met de hoogste efficiency geleverd kan worden.

Geīnteresseerd? Vraag naar de mogelijkheden.

CONTACT

Las Vegas IHC

The Park in Las Vegas is dit jaar (04-2016) geopend. Onderdeel van dit park zijn zogenaamde ‘shade structures’ die zijn gemaakt door IHC Studio Metalix uit Kinderdijk: een onderdeel van Royal IHC.

Alle uitgesneden perforaties zijn door ons gegraveerd met het IHC logo en werden aan bezoekers uitgereikt.

Gemeente Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal beschikt over een herinneringstuin. Hier stond vroeger, toen Oldenzaal nog een bloeiende Joodse gemeenschap kende, een Synagoge. Ook een gedeelte van de Oldenzaalse gracht lag op deze plek. Een belangrijk onderdeel van de tuin vormt het oorlogsmonument dat zich eerst aan de Spoorstraat bevond.

Turks Museum

In Turkije is een museum geopend dat vernoemd is naar de 11de president van Turkije, Abdullah Gül.
We hebben door de 400 jarige betrekkingen met Turkije de opdracht gekregen om alle gravures voor onze rekening te nemen.

Bekijk hier de beeldrapportage van het museum.

Beeldrapportage

Kunst

Nijdeken kan u ook assisteren bij het ontwikkelen van een kunstwerk. Voor diverse toepassingen en gemeenten hebben we al werken ontworpen en uitgevoerd. Uw wensen staan hierin vanzelfsprekend centraal. In overleg met u bekijken we of uw project technisch haalbaar is en maken wij uw kunstwerk conform uw eisen.

Lees hier meer over creatieve gravures.

CREATIEF GRAVEREN

Messing levering voor garage Scheveningen

Scheveningen heeft een nieuwe, zeer chique garage laten bouwen. Men probeerde er echt een ‘paleisje’ van te maken. 
Een parkeergarage heeft meestal een grijs en viezig imago. Bij de bouw van deze garage probeerde men juist een positieve uitstraling te creëren.

Nijdeken kreeg de opdracht om de messing materialen aan te leveren die in de vloer zijn verwerkt. 

Lees hier het complete verhaal van de aannemers en Scheveningen:

UITGAVE AANBOUW

Holland Heineken House

Nijdeken Graveer- en Freestechniek was in het Holland Heineken House in Sochi aanwezig om bij de Olympische spelen de plaquettes te graveren voor de Nederlandse medaillewinnaars.
Ook waren we afgelopen zomer aanwezig bij de Olympische Spelen in Rio om Nederlands trots te voorzien van deze unieke plaquettes.

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen