Granaatstraat 54 - 7554 TR - Hengelo
074 - 2420445
info@nijdeken.nl

3D Lasergraveren

3D lasergraveren

Wij zijn één van de weinige bedrijven in Nederland die over een laser beschikt waarmee in staal reliëf kan worden aangebracht. Deze is tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig.  Deze techniek is vrij ongebruikelijk voor het vervaardigen van muntstempels. In feite zijn wij één van de eerste die deze geavanceerde lasertechniek toepast bij het vervaardigen van professionele muntstempels.

De techniek zelf is heel simpel: de laser ‘brandt’ gaatjes in het staal. Het geheim zit helemaal in de precisie waarmee dat gebeurt. Voor gewoon snijwerk is dat nog redelijk eenvoudig — daarbij gaat het immers alleen om een X- en een Y-as. Bij een reliëf komt daar echter een Z-as bij en daarbij gaat het er ook om hoe diep de laser brandt. Dit is vanzelfsprekend mede afhankelijk van het materiaal. We beschikken over de techniek en de ervaring om de laser op een duizendste millimeter nauwkeurig af te stellen.

De laser haalt dus stapje voor stapje materiaal weg zodat er heel langzaam een reliëf word gecreëerd. De tijd die nodig is om een stempel te maken hangt af van de complexiteit van het reliëf.

3d-lasergraveren-nijdeken-4

Vraag vandaag nog uw offerte aan.