35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Stempels graveren

Stempels laten maken bij Nijdeken

Nijdeken Graveer- en Freestechniek B.V. beschikt over een grote expertise in graveertechniek. Deze dienst hebben we uitgebreid met het maken van metalen stempels voorzien van een eigen ontwerp.

Veelzijdig in kwaliteitsstempels

Toepassingen voor stempels zijn zeer uiteenlopend.
Onderstaand de verschillende soorten stempels die we maken:

BRANDSTEMPELS

Brandstempels hebben een unieke werking. Door de hitte van het verwarmingselement wordt de messing brandplaat met het eigen ontwerp gebrandmerkt in het materiaal.

SLAGSTEMPELS

Slagstempels worden gegraveerd uit zeer hard getrokken staal en zijn uitstekend geschikt voor het maken van afdrukken op hout, leer, metaal en diverse kunststoffen.

ERODEERSTEMPELS

Erodeerstempels of zinkvonkstempels maken we van koper of grafiet. We graveren inwaarts of opwaarts, vlak of rond, 2D of 3D.

STEMPELSETS PATRIJS-MATRIJS

Om in plaatmateriaal een reliëf te drukken wordt gebruik gemaakt van een stempelset, een patrijs en een matrijs.

BRANDSTEMPEL LATEN MAKEN BIJ NIJDEKEN

Brandstempels 

Toepassingen van brandstempels zijn heel divers. Brandstempels zijn geschikt voor het branden en merken van diverse onderdelen. U kunt hierbij denken aan het branden van uw logo in hout, het brandmerken van pallets, stempelen van vlees, branden op leer, kunststof, rubber, karton, kurk, fineer en heel zacht hout. Om welk materiaal het ook gaat, onze elektrische brandstempels zijn de perfecte oplossing voor het plaatsen van een brandmerk.

Brandstempels hebben een unieke werking. Door de hitte van het verwarmingselement wordt de messing brandplaat met het eigen ontwerp gebrandmerkt in het materiaal. Een brandmerk maken voor op horeca-inboedel, pallets of kunstwerken met eigen logo, kost ons geen enkele moeite.

VRAAG BRANDSTEMPEL AAN
brandstempels-nijdeken-2

Veilig en makkelijk 

Ze zijn ook veilig en gemakkelijk in gebruik. Elektrische brandstempels worden onder andere door horeca ondernemers en meubelmakers gebruikt. Het wattage is afhankelijk van het formaat van de brandplaat en de ondergrond waarop gebrand gaat worden.

Wij leveren momenteel brandstempels van 200 watt tot en met 800 watt. Daarnaast kan het wenselijk zijn om een warmteregelaar te gebruiken, wat afhankelijk is van het te branden voorwerp. Alle gravures zijn mogelijk van teksten tot logo’s.

De kwaliteit van het uiteindelijke resultaat is vanzelf afhankelijk van het te branden oppervlak. Brandplaten zijn verwisselbaar en kunnen los worden aangeschaft. Voor een ander brandmerk hoeft u dus geen nieuwe set aan te schaffen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bestel vandaag nog uw eigen brandstempel!

Zie ook onze site brandenslagstempels.nl voor prijzen en mogelijkheden.
Hierbij enkele voorbeelden van elektrische brandstempels. Wij leveren het elektrische brandapparaat en graveren de brandplaat.

Bekijk brandstempels
SLAGSTEMPEL LATEN MAKEN BIJ NIJDEKEN 

Slagstempels

We maken gehard stalen slagstempels met uw logo of tekst. Standaard hebben we diverse diameters stalen slagstempels.

Slagstempels worden gegraveerd uit zeer hard getrokken staal en zijn uitstekend geschikt voor het maken van afdrukken op hout, leer, metaal en diverse kunststoffen.

VRAAG SLAGSTEMPEL AAN

Slagstempels voor juweliers

Ook hebben we een speciaal ringstempel waarin u als goud- of zilversmid uw eigen meesterteken kunt laten graveren.
We maken de stempels met een scherpe afdruk of met gevulde letters of logo’s. Een scherpe afdruk vraagt veel minder slagkracht en slaat dus eenvoudiger mooi in.
Voor een afdruk in zachtere materialen is een gevulde afdruk vaak wel mooier. De kwaliteit van de afdruk in leer is wel sterk afhankelijk van de gebruikte leersoort!

Bestel vandaag nog uw eigen slagstempel!

In onze webshop kunt u verschillende slagstempels zien maar wij kunnen er ook specifiek op maat maken.

BEKIJK SLAGSTEMPELS

Slijtvaste stempels

Al onze machinestempels, slagstempels en persstempels worden naar klanttekening, gegraveerd en gehard. Wij graveren deze zodat de tekst omhoog, dus opwaarts blijft staan. Wanneer er dan geperst of gestanst wordt komt de afdruk van de stempel in het materiaal. Door jarenlange ervaring hebben we voor iedere toepassing de juiste hoek van de tekst om zo een slijtvast stempel te kunnen garanderen.

U kunt uw stempel aanleveren maar wij kunnen dit ook voor u compleet verzorgen.
Wij draaien of frezen het stalen basismateriaal op de door u gewenste afmeting, waarna wij uw tekst of logo gaan graveren. Na het graveren wordt de stempel gehard en (indien nodig) nageslepen. Ook kunnen wij speciale persstempels maken met gravures op wisselblokken. U kunt dan in uw basisblok wisselteksten toevoegen, waardoor uw stempel met bijvoorbeeld dag, maand of jaarcodes kan worden uitgebreid.

VRAAG STEMPEL AAN

Patrijs-Matrijs stempels en Erodeerstempels

Ook voor de complexere taken kunnen stempels een toegevoegde waarde hebben. Wij verzorgen ook deze stempels van volledig persoonlijke gravures, zodat u op iedere wijze uw kenmerk kunt presenteren

Erodeerstempels

Erodeerstempels of zinkvonkstempels maken wij van koper of grafiet. We graveren inwaarts of opwaarts, vlak of rond, 2D of 3D. Kleine stempels maken we erg nauwkeurig door middel van lasergraveren.
Koperen erodeerstempels gaan langer mee en zijn vaker te gebruiken dan erodeerstempels van grafiet.
Stempels worden toegepast door gravures op moeilijke plaatsen in matrijzen. Ook als goud- of zilverstempels wordt de lasergraveer techniek toegepast als erodeerstempel.

VRAAG ERODEERSTEMPEL AAN

Patrijs-Matrijs stempels

Om in plaatmateriaal een reliëf te drukken wordt gebruik gemaakt van een stempelset, een patrijs en een matrijs. Deze moeten uiteraard exact op elkaar zijn afgestemd. Voor kleine series en zachte materialen kan vaak worden volstaan met een messing stempel, voor grote series of hardere materiaalsoorten is een stalen stempelset nodig.
Vele matrijzenbouwers weten de weg naar Nijdeken te vinden. We graveren al jarenlang teksten logo’s en/of beeldmerken in matrijzen. Door middel van onze geavanceerde machines, kunnen we grote dieptes aan.

VRAAG PATRIJS-MATRIJS STEMPEL AAN

Contact voor stempels graveren

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Click or drag a file to this area to upload.
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen