35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Stempels graveren

Stempels laten maken bij Nijdeken

Nijdeken Graveer- en Freestechniek B.V. beschikt over een grote expertise in de graveertechniek. Deze dienst hebben we uitgebreid met het maken van metalen stempels voorzien van een eigen ontwerp.

Veelzijdig in kwaliteitsstempels

Doeleinden voor stempels zijn zeer uiteenlopend.
Hieronder de verschillende soorten stempels die we maken:

BRANDSTEMPELS

Brandstempels hebben een unieke werking. Door de hitte van het verwarmingselement wordt de messing brandplaat met je eigen ontwerp gebrandmerkt in het materiaal.

SLAGSTEMPELS

Slagstempels worden gegraveerd uit zeer hard getrokken staal en is uitstekend geschikt voor het maken van afdrukken op hout, leer, metaal en diverse kunststoffen.

ERODEERSTEMPELS

Erodeerstempels of zinkvonkstempels maken we van koper of grafiet. We graveren inwaarts of opwaarts, vlak of rond, 2D of 3D.

STEMPELSETS PATRIJS-MATRIJS

Om in plaatmateriaal een reliëf te drukken wordt gebruik gemaakt van een stempelset, een patrijs en een matrijs.

BRANDSTEMPEL LATEN MAKEN BIJ NIJDEKEN

Brandstempels 

Toepassingen van brandstempels zijn heel divers. Brandstempels zijn geschikt voor het branden en merken van diverse onderdelen. U kunt hierbij denken aan het branden van uw logo in hout, het brandmerken van pallets, stempelen van vlees, branden op leer, kunststof, rubber, karton, kurk, fineer en heel zacht hout. Om welk materiaal het nu ook gaat, onze elektrische brandstempels zijn de perfecte oplossing om een brandmerk te plaatsen.

Brandstempels hebben een unieke werking. Door de hitte van het verwarmingselement wordt de messing brandplaat met je eigen ontwerp gebrandmerkt in het materiaal. Een brandmerk maken voor op je horeca-inboedel, pallets of kunstwerken met eigen logo, doe je bij ons zonder enige moeite.

VRAAG BRANDSTEMPEL AAN
brandstempels-nijdeken-2

Veilig en makkelijk 

Ze zijn ook veilig en gemakkelijk in gebruik. Elektrische brandstempels worden onder andere door horeca ondernemers en meubelmakers gebruikt. Het wattage is afhankelijk van het formaat van de brandplaat en de ondergrond waarop gebrand gaat worden.

Wij leveren momenteel brandstempels van 200 Watt tot en met brandstempels van 800 Watt. Daarnaast kan het wenselijk zijn om een warmte regelaar te gebruiken, wat afhankelijk is van het te branden voorwerp. Alle gravures zijn mogelijk van teksten tot logo’s.

Vanzelfsprekend is de kwaliteit van het te branden oppervlakte ook afhankelijk van de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat. Brandplaten zijn afhankelijk van het type uitwisselbaar. U hoeft dus geen complete nieuwe set aan te schaffen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bestel vandaag nog uw eigen brandstempel!

Kijk ook op onze site brandenslagstempels.nl voor prijzen en mogelijkheden.
Hier enkele voorbeelden van elektrische brandstempels. We leveren het elektrische brandapparaat en graveren de brandplaat.

Bekijk brandstempels
SLAGSTEMPEL LATEN MAKEN BIJ NIJDEKEN 

Slagstempels

We maken gehard stalen slagstempels met uw logo of tekst. Standaard hebben we diverse diameters stalen slagstempels.

Slagstempels worden gegraveerd uit zeer hard getrokken staal en is uitstekend geschikt voor het maken van afdrukken op hout, leer, metaal en diverse kunststoffen.

VRAAG SLAGSTEMPEL AAN

Slagstempels voor juweliers

Ook hebben we een speciale ringstempel waarin u als goudsmid of zilversmid uw eigen meesterteken kunt laten graveren.
We maken de stempels met een scherpe afdruk, of met gevulde letters of logo’s. Een scherpe afdruk vraagt veel minder slagkracht, en slaat dus eenvoudiger mooi in.
Voor een afdruk in zachtere materialen is een gevulde afdruk vaak wel mooier. De kwaliteit van de afdruk in leer is wel sterk afhankelijk van de gebruikte leersoort!

Bestel vandaag nog uw eigen slagstempel!

Op onze webshop hebben we verschillende slagstempels ter beschikking, maar we zijn erg flexibel en kunnen er ook één specifiek op maat laten maken!

BEKIJK SLAGSTEMPELS

Slijtvaste stempels

Al onze machinestempels, slag stempels en persstempels worden naar klantentekening, gegraveerd en gehard. Wij graveren deze zodat de tekst omhoog of te wel opwaarts blijft staan. Als je dan gaat persen of stansen krijg je de afdruk van je stempel in het materiaal. Door jarenlange ervaring hebben we voor iedere toepassing de juiste hoek van de tekst om zo een slijtvast stempel te kunnen garanderen.

U mag uw stempel aanleveren maar wij kunnen dit ook voor u compleet verzorgen.
We draaien of frezen het stalen basis materiaal, op de door u gewenste afmeting, waarna wij uw tekst of logo gaan graveren. Na het graveren wordt de stempel gehard en indien nodig nageslepen. Ook kunnen wij speciale persstempels maken met gravures op wisselblokken. U kunt dan in uw basisblok wisselteksten toevoegen, waardoor u uw stempel met bijvoorbeeld dag, maand of jaarcodes kan worden uitgebreid.

VRAAG STEMPEL AAN

Patrijs-Matrijs stempels en Erodeerstempels

Ook voor de complexere taken kunnen stempels een toegevoegde waarde hebben. We verzorgen ook deze stempels van volledig persoonlijke gravures, zodat u op iedere wijze uw kenmerk kan laten zien.

Erodeerstempels

Erodeerstempels of zinkvonkstempels maken we van koper of grafiet. We graveren inwaarts of opwaarts, vlak of rond, 2D of 3D. Kleine stempels maken we erg nauwkeurig door middel van lasergraveren.
Koperen erodeerstempels gaan langer mee en zijn vaker te gebruiken dan erodeerstempels van grafiet.
Stempels worden toegepast door gravures op moeilijke plaatsen in matrijzen. Ook als goudstempels of zilverstempels word de lasergraveer techniek toegepast als erodeerstempel.

VRAAG ERODEERSTEMPEL AAN

Patrijs-Matrijs stempels

Om in plaatmateriaal een reliëf te drukken wordt gebruik gemaakt van een stempelset, een patrijs en een matrijs. Deze moeten uiteraard exact op elkaar zijn afgestemd. Voor kleine series en zachte materialen kan vaak worden volstaan met een messing stempel, voor grote series of hardere materiaalsoorten is een stalen stempelset nodig.
Vele matrijzenbouwers weten de weg naar Nijdeken te vinden. We graveren al jarenlang teksten logo’s en of beeldmerken in matrijzen. Door middel van onze geavanceerde machines, kunnen we grote dieptes aan.

VRAAG PATRIJS-MATRIJS STEMPEL AAN

Contact voor stempels graveren

Vul hieronder het formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen