35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Laser graveren

Een van de weinigen

3D lasergraveren

Wij zijn één van de weinige bedrijven in Nederland die over een laser graveermachine beschikt waarmee in staal reliëf kan worden aangebracht. Deze is tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig. Deze techniek is vrij ongebruikelijk voor het vervaardigen van muntstempels. In feite zijn wij één van de eerste die deze geavanceerde lasertechniek toepast bij het vervaardigen van professionele muntstempels.

VRAAG OFFERTE AAN

Hoe werkt het 3D laser graveren?

De techniek zelf is heel simpel: de laser ‘brandt’ gaatjes in het staal. Het geheim zit helemaal in de precisie waarmee dat gebeurt. Voor gewoon snijwerk is dat nog redelijk eenvoudig — daarbij gaat het immers alleen om een X- en een Y-as. Bij een reliëf komt daar echter een Z-as bij en daarbij gaat het er ook om hoe diep de laser brandt. Dit is vanzelfsprekend mede afhankelijk van het materiaal. We beschikken over de techniek en de ervaring om de laser op een duizendste millimeter nauwkeurig af te stellen.

De laser haalt dus stapje voor stapje materiaal weg zodat er heel langzaam een reliëf word gecreëerd. De tijd die nodig is om een stempel te maken hangt af van de complexiteit van het reliëf.

Lasergraveren bij Nijdeken

ZIe hieronder een korte demonstratie van een product wat wij hebben gegraveerd d.m.v. de lasergraveermachine.

Graveren met een YAG Laser

Nijdeken graveer techniek maakt uitsluitend gebruik van een hoogwaardige machinepark. Dit stelt ons in staat om met een precisie van 1/1000 van een millimeter uw producten met een laser te graveren.
Voor het lasergraveren kunnen wij twee verschillende technieken toepassen. Het lasergraveren met onze YAG laser en het lasergraver of het uitsnijden van kunststoffen en hout met onze CO2 laser.

De Yag laser is uitermate geschikt voor het verdiept graveren in staal, matrijzen, muntstempels en gereedschappen maar ook in goud en zilver met als toepassing sieraden.

NEEM CONTACT OP

Graveren met een CO2 Laser


De CO2 laser is een ideale combinatie voor kunststoffen en hout. Door van dubbellaags kunststof, de bovenste laag weg laseren, geeft het een prachtig beeld en mogelijkheden. Hout verkleuren of zelfs uitsnijden kan met uw tekst of logo iets creatiefs opleveren. Met deze laser kan ook 3M dubbelzijdige kleeflaagfolie worden uitgesneden.

Heeft u een vorm waarbij dubbelzijdig plakband de contour volledig moet volgen, laat het ons weten.
Mocht u vragen hebben, neem dan te allen tijde vrijblijvend contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Lasergravures op producten

We maken ook regelmatig gebruik van laser gravures op (bestaande) producten van klanten.
Veel voorkomende materialen waar we dan in laseren zijn RVS en Aluminium, maar ook sommige technische kunststoffen als POM en ABS lenen zich goed voor een lasergravure.
Hierbij enkele voorbeelden.

Rolex lasergravure verdiept en verkleurt naar een grijze tint

Bekijk

Opwaartse brandstempel van messing

Bekijk

CO2 gravure op eiken hout

Bekijk

Gehard geslepen stempelmatrijs

Bekijk

Verdiepte gravure in een geslepen geharde matrijs

Bekijk

CO2 laser gravure op RVS

Bekijk

RVS geschuurde typeplaat met lasergavures

Bekijk

Codering op kniestempel voor goudsmid

Bekijk
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen