35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Laser graveren

Een van de eersten.

3D lasergraveren

Wij zijn één van de eerste bedrijven in Nederland die over een laser graveermachine beschikt waarmee in staal reliëf kan worden aangebracht. Deze is tot op een duizendste van een millimeter nauwkeurig. Deze techniek is vrij ongebruikelijk voor het vervaardigen van muntstempels. In feite zijn wij één van de eersten die deze geavanceerde lasertechniek toepast bij het vervaardigen van professionele muntstempels.

VRAAG OFFERTE AAN

Hoe werkt het 3D laser graveren?

De techniek zelf is heel simpel: de laser ‘brandt’ gaatjes in het staal. Het geheim zit helemaal in de precisie waarmee dat gebeurt. Voor gewoon snijwerk is dat nog redelijk eenvoudig — daarbij gaat het immers alleen om een X- en een Y-as. Bij een reliëf komt daar echter een Z-as bij en daarbij gaat het er ook om hoe diep de laser brandt. Dit is vanzelfsprekend mede afhankelijk van het materiaal. Wij beschikken over de techniek en de ervaring om de laser op een duizendste millimeter nauwkeurig af te stellen.

De laser haalt dus stapje voor stapje materiaal weg zodat er heel langzaam een reliëf wordt gecreëerd. De tijd die nodig is om een stempel te maken hangt af van de complexiteit van het reliëf.

Lasergraveren bij Nijdeken

Zie onderstaand een korte demonstratie van een product dat wij hebben gegraveerd d.m.v. de lasergraveermachine die wij hebben.

Graveren met een YAG Laser

Nijdeken graveertechniek maakt uitsluitend gebruik van een hoogwaardig machinepark. Dit stelt ons in staat om met precisie van een duizendste van een millimeter uw producten met een laser te graveren.
Voor het lasergraveren kunnen wij twee verschillende technieken toepassen. Het lasergraveren met onze YAG laser en het lasergraveren of het uitsnijden van kunststoffen en hout met onze CO2 laser.

De Yag laser is uitermate geschikt voor het verdiept graveren in staal, matrijzen, muntstempels en gereedschappen maar ook in goud en zilver met als toepassing sieraden.

NEEM CONTACT OP

Graveren met een CO2 Laser


De CO2 laser is een ideale combinatie voor kunststoffen en hout. Door van dubbellaags kunststof de bovenste laag weg telaseren, geeft het een prachtig beeld en mogelijkheden. Hout verkleuren of zelfs uitsnijden kan met uw tekst of logo iets creatiefs opleveren. Met deze laser kan ook 3M dubbelzijdige kleeflaagfolie worden uitgesneden.

Heeft u een vorm waarbij dubbelzijdig plakband de contour volledig moet volgen, laat het ons weten.
Mocht u vragen hebben, neem dan ten allen tijde vrijblijvend contact met ons op.

NEEM CONTACT OP

Lasergravures op producten

We maken ook regelmatig gebruik van lasergravures op (bestaande) producten van klanten.
Veel voorkomende materialen waar we dan in laseren zijn RVS en aluminium, maar ook sommige technische kunststoffen als POM en ABS lenen zich goed voor een lasergravure.
Hierbij enkele voorbeelden.

Rolex lasergravure verdiept en verkleurt naar een grijze tint

Bekijk

Opwaartse brandstempel van messing

Bekijk

CO2 gravure op eiken hout

Bekijk

Gehard geslepen stempelmatrijs

Bekijk

Verdiepte gravure in een geslepen geharde matrijs

Bekijk

CO2 laser gravure op RVS

Bekijk

RVS geschuurde typeplaat met lasergavures

Bekijk

Codering op kniestempel voor goudsmid

Bekijk

Contact voor (3D) lasergraveren

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Click or drag a file to this area to upload.
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen