35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Graveren

Graveren in metaal bij Nijdeken

Nijdeken graveer- en freestechniek is van alle markten thuis. Of het nu gaat om graveren of 3D lasergraveren van uw producten, bij ons bent u aan het juiste adres. Op deze pagina een overzicht van een aantal van onze hoogwaardige specialiteiten, maatwerk is bij ons standaard.

(3D) LASERGRAVEREN

Wij beschikken over een laser graveermachine. Deze kan op de millimeter lasergravures maken op  verschillende materialen. Van kunststof tot hard metaal, mogelijkheden zijn zeer variabel.

STEMPELS GRAVEREN

Brandstempels en slagstempels zijn uitermate geschikt om op een snelle en professionele wijze uw kenmerk op producten te printen. 

Wij maken slagstempels op maat en voorzien ze van uw eigen ontwerp

BORDEN / EMBLEMEN

Nijdeken kan u voorzien van een grootschalig aanbod van gravures in borden. Zo graveren wij gevelborden, braille borden op stations, naambadges, emblemen voor antieke voertuigen en meer.

MACHINEPLATEN

Machineplaten of waarschuwingsplaten graveren wij uit messing, aluminium of RVS. Deze platen zijn geschikt om uw logo/bedrijf te vermelden op machines of om een gebruiksadvies aan te geven. 

CREATIEF GRAVEREN

Nijdeken gebruikt zijn machines ook voor creatieve doeleinden. Zo kunnen sieraden, awards & prijzen, herinneringsmunten en gedenkplaten worden gegraveerd met uw eigen ontwerp of tekst.

MATRIJZEN

Voor het graveren van matrijzen bent u bij Nijdeken aan het juiste adres. Wij kunnen diep graveren waardoor mogelijkheden zeer divers zijn. Tevens kunnen wij uw matrijs lasergraveren.

RONDE OBJECTEN

Rondgraveren bij Nijdeken

Rondgraveren is een techniek die we erg veel toepassen in onder andere loopwielen, gradenbogen, stempelwielen, vonkelektrodes, sieraden en schaalverdelingen. Dit kan inwaarts of opwaarts, in binnen- of buitenradius. De specialiteit van het rondgraveren met de 4e as of rondkop is bij ons erg uitgebreid. Ook voor de grote jachten worden scheepsbellen gegraveerd uit messing, deze kunnen wij compleet leveren incl. het verchromen of verzilveren. Uiteraard kan vergulden ook, waardoor oxidatie niet meer kan voorkomen.

Informeer naar de mogelijkheden NEEM CONTACT OP

Onderstaand een demonstratievideo waarbij we de techniek van het rondgraveren toepassen.

Mirror 8 bewerking (Spiegelgravures)

Mirror 8 – Supermirror 8

Zeer hoge kwaliteit die vergelijkbaar is met een spiegel, geen polijstsporen /hairline zichtbaar. Maatwerk in mirror 8 RVS, gefreesd in-gelakt
Klassiek graveren

Handgraveren

Dit is een klassieke en oude methode, maar is nog essentieel voor de gravures van complexe producten of oppervlakken. Door gebruik te maken van deze methode is elke graveeropdracht voor ons mogelijk. Daar streven we naar.

Overig graveerwerk

Naast alle producten die hierboven vermeld staan is graveren in elk marktsegment natuurlijk mogelijk. Of het er nu om gaat om een product een persoonlijke tint te geven of dat het graveren een andere functie moet dienen, bij ons is alles mogelijk.

NEEM CONTACT OP

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kunnen jullie RVS graveren?

Jazeker, hierin zijn we gespecialiseerd. We gebruiken standaard RVS 316. Welke materialen worden nog meer gegraveerd? We graveren in aluminium, geanodiseerd aluminium, staal, gehard staal, rvs 304, rvs 316, messing, brons, trespa, hout, kunststof (acrylaat, polycarbonaat, delrin, pvc, resopal) etc. Wat is het voordeel van graveren t.o.v. andere technieken? Met graveren verspanen we materiaal zodat er meerdere dieptes mogelijk zijn. Daarna lakken we in. De gravure is dus niet verwijderbaar. Kunt u ook 3D graveren? We graveren in 2½ D. Dat wil zeggen dat we 3 assen hebben, de X, Y, en Z-as. Het product moet dan van de boven of onderzijde bewerkt kunnen worden, het moet ‘lossend’ zijn. We kunnen de X-as ook vervangen door een roterende kop, hierdoor kunnen we rond de omtrek graveren. Hoe klein kunnen jullie graveren? Inwaarts is de minimale letterhoogte ca 0,5 mm, opwaarts iets groter, afhankelijk van de diepte. Welke nauwkeurigheid is haalbaar met graveerwerk? We werken met graveren met nauwkeurigheden van 0,01 mm. Wat is opwaarts graveren? We halen dan het materiaal weg om de letters heen, alleen de letters blijven dan staan. Bijvoorbeeld voor een slagstempel.

Contact voor graveren

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Click or drag a file to this area to upload.
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen