35 jaar ervaring
100% Tevredenheidsgarantie
Eigen werkplaats

Etsen

Metaal etsen bij Nijdeken

Etsen is een oppervlaktebehandeling waarbij een oppervlak (zoals een metaal) met een – meestal vloeibaar – middel behandeld wordt. Hierbij treedt een chemische reactie op waarbij het oppervlak gedeeltelijk oplost. In het geval van een metaal en een zuur gaat het om een redoxreactie.
In feite zou men het een vorm van gecontroleerde, gewenste corrosie kunnen noemen. Voor seriematige productie van tagplates, machineplaten, logoplaten en emblemen is etsen veelal een goed alternatief voor graveren.

Ook etswerk kan in meerdere RAL-kleuren worden ingelakt. Het sterke punt van graveertechniek Nijdeken is dat we een combinatie van etsen en (laser)graveren kunnen aanbieden. Uw wisselteksten ingraveren zijn daardoor voor ons geen probleem. We verzorgen het etsen in vele materialen zoals: roestvast staal 304, RVS 316L, koper en fosforbrons in diverse diktes.

Hieronder ziet u een voorbeeld van etsen in combinatie met lasergraveren.
Neemt contact met ons op als u wilt weten of etsen voor u de juiste toepassing is

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Afwijzen